WIFI Trainer Award 2013

За седми пореден път тази година WIFI постави в светлината на прожекторите своите най-добри, иновативни и ангажирани тренери: WIFI-Trainer-Award 2013 е награда за самостоятелно разработени обучителни концепции в областта на обученията за възрастни, които се характеризират с оживени идеи, интелигентни методи на обучение, както и жив и устойчив начин на преподаване. Общо 85 тренери представиха своите концепции, 14 от тях от международния екип на WIFI. Експертно жури от областта на Управлението на човешките ресурси, Медиите и Образованието излъчи четиримата победители на 6 юни 2013г. в рамките на конгреса за обучители на WIFI.

Людмила Маждракова-Хьолцл и Петя Цонкова от WIFI България бяха отличените в международната категория за иновативния си микс от методики за живи обучения на мениджъри в сферата на туризма, които в последствие устойчиво да разпространят наученото на място като мултипликатори. Концепцията е пример за международния трансфер на WIFI метода за обучение LENA. “Успешната концепция печели преди всичко с креативни решения, как 

обучаемите могат устойчиво сами да разработват трудни области на знанието.” отбеляза Моника Елзик, представител на ръководителя на WIFI Austria, на церемонията по награждаването. “С това тренерките не само правят възможен ефективния ноу-хау трансфер, но и подкрепят участниците в развитието на все по-важната компетенция за самообучение в професионалния живот.”

WIFI Trainer Award